Beste geďnteresseerde of familie,

In het Tland van Rijen woonde rond 1550, in de driehoek Wuustwezel, Loenhout en Brecht,  de familie van Cornelis Jacobus BROUWMEELS. Hij en zijn vrouw Catharina Peeters van den BROECK zijn de voorouders van de op dit moment levende families Broumels.

 

Hun Zoon Antonius trouwt in 1639 te Brecht met Guilhelma Matthijsen. Dit is het tweede huwelijk van Antonius. Zij krijgen op 28 juli 1647 een zoon, die Matthias wordt genoemd.

Matthias meldt zich in Bergen op Zoom bij het leger en leert daar Geertruda Voets kennen. Zij trouwen daar en gaan in Bergen op Zoom wonen, waar Matthias later als Hovenier gaat werken. Rond 1680 verhuist het gezin naar Roosendaal waar in 1686, als negende kind,  hun zoon Antonius wordt geboren. Zij huren daar een woning gelegen voor de Hoge Bruggen bij de Hulswoudse molen.

 

Antonius trouwt in 1709 te Roosendaal met Petronella Caneel.  In 1713 wordt hun vierde kind Matthijs geboren.  Matthijs trouwt in 1735 met Marij Vervost. Vrij snel na de geboorte van hun eerste kind overlijdt Marij en waarschijnlijk ook het kind. Daarna trouwt Matthijs met Cornelia Jongenelen bij wie hij nog negen kinderen krijgt tussen 1766 en 1787.

 

Hun oudste zoon Pieter Broumels geboren op 2 februari 1739 verliest ook enkele weken na de geboorte van hun eerste kind zijn vrouw en trouwt enkele maanden later in 1765 met Anna de Swart.  Pieter Broumels was slachter.

Zij kregen vier zonen Jan (1770), Martien (1775), Pieter (1779) en Gerard (1787). Martien kreeg alleen dochters. De nakomelingen van de overige drie zonen van Pieter zijn de afstammelingen van Cornelis Brouwmeels, die nog leven. Zij zijn in een zestal takken te verdelen.

 

Jan Broumels was net als zijn vader slachter. Van hem stammen af:

  1. De kinderen van Toon Broumels en Susanne Beijsterveld ,  de “stucadoorsfamilie  uit Roosendaal.  Zij trouwden in 1905 te Roosendaal.  Deze familie is voornamelijk in Roosendaal geboren.
  2. De kinderen van Piet Broumels, geboren in Antwerpen,  en Sjaan Kuijpers. Zij trouwden te Waalwijk in 1905. Piet was klerk bij een verzekeringsmaatschappij. Hun familie is uitgewaaid over Noord Brabant, Nijmegen en Zuid Afrika.
  3. De kinderen van Piet Broumels, geboren te Zevenbergen, en Leonie Goelen. Deze halfbroer van de vorige Piet trouwde in 1905 te Mechelen. Hun familie woont in de omgeving van Luik.

Pieter Broumels was bakker. Van hem stammen af:

  1. De kinderen van Piet Broumels en Adriana Vermunt. Piet  was slager in Roosendaal en zij trouwden in 1907 te Roosendaal. Hun zoon Corry heeft tot 1978 de slagerij in de Molenstraat te Roosendaal voortgezet.

Gerard Broumels was ook slachter. Van hem stammen af:

  1. De kinderen van Piet Broumels  en Jaan Konings. Piet was fabrieksarbeider en stoker. Zij trouwden in 1908 te Roosendaal. Hun familie is voornamelijk in de omgeving van Roosendaal blijven wonen.
  2. De kinderen van Adrianus en Gerardus Broumels. Zij verhuisden beiden in 1968 naar Antwerpen en zijn daar getrouwd. Midden jaren 1880 kregen zij gezamenlijk drie zonen, waarvan vooralsnog geen huwelijk of kinderen in de archieven zijn ontdekt.  

 

Zie  stamboom Misschien pas je in een van de takken of heb je informatie of foto’s van je voorouders, laat mij dat even weten.

 

Ik ben me ervan bewust dat er informatie strijdig kan zijn met de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP).

Geef mij door als je deze gegevens niet op het openbare netwerk gepubliceerd wilt hebben. Ik zal deze dan niet opnemen in het openbare bestand, maar alleen in mijn privé bestand.

 

Zou je er eens naar willen kijken; alle nieuwe informatie is welkom.

Bedankt voor jullie moeite.

Frans Broumels
Tesselschadestraat 37 A
8913 HA Leeuwarden
Tel: 0031-629026233

Email:  frans@broumels.nl

 

Lid  Nederlandse Genealogische Vereniging      N G V